3 tips til deg som drømmer om å starte egen virksomhet

08.03.2022

I dag har jeg drevet egen bedrift i 1 år. "Det har jeg også lyst til, men jeg tør ikke", får jeg ofte høre. I dag er jeg i Drammens Tidende for å oppmuntre andre på veien. 

Saken er bak betalingsmur, men her er tre av tingene jeg trekker fram som har vært viktige for meg:

1. Å jobbe med den mentale styrken, hver dag: Jeg bruker ikke tiden min til å lure på om jeg vil klare det. Jeg velger å stole på at kompetansen min skaper verdi for andre. Jeg tåler å stå i usikkerhet, for eksempel om jeg har nok oppdrag framover, selv om det er ubehagelig.

2. Å søke inspirasjon og påfyll utenfra: Jeg startet bedrift under pandemien og kjente sterkt på følelsen av å være alene. Jeg innførte konseptet "ukentlig inspirasjonssamtale", der jeg systematisk drakk digital kaffe med folk som inspirerer meg på ulike måter. Min erfaring er at andre er glade for å bidra, og heier på oss som starter egen bedrift.

3. Å kombinere ulike fagområder, eller ha "hybridkompetanse". Mange av oss behersker flere fagområder. Slik kan vi se sammenhenger, prøve ut ting på nye områder og skape overføringsverdi. Selv har jeg supplert med fem års videreutdanning og flere sertifiseringer som voksen. Det har vært intenst, men jeg angrer ikke. Nå får jeg og kundene mine igjen for det hver eneste dag.

Hvilke drømmer du vil realisere?